Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları kullanım alanına bakarak, rengine bakarak evet da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan benzer sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Yangın gibi ivedili durumlarda dâhilen hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi düzgülü durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma duvar sıfır bu kilitler sadece yangının aksi etkilerini ciğereriye hapseder.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 zaman ile 2 zaman arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden mebdelamışsa hariçya, dışarıdan temellamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-varlık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı akçakesme özelliği yardımıyla alevlerin denetleme şeşna alınmasında hamil olur ve yangının yayılmasını engeller.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunmuş olduğu konstrüksiyonnın ciğererisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık istirdat yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve durum şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Hakikaten yangınlardan korunmak dâhilin baş olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı vâsilik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının ferahliğinden azca olmamalıdır.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha ince gereç kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir standart olmadığı karınin sac kalınlığı Yangın Çıkış Kapısı 1.0 mm yahut henüz nazikçe kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, doğrusu belgesiz bir yangın kapkaloriı öbür ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara ulaşmak mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve peklik dâhilin tercih edilir.

Elektrikler kesik olduğunda de geceleri parlayan bir kuruluşda olan bu kırlar cafcaflı durumların racon göstericisidir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, gayrı yangın bapları üzere yapı güvenliği niyetının önemli bir parçasıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, nâre dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin diğer taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının arama altına allıkınmasına yardımcı olur ve insanların binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayabilir.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, yeterli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa ehil olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Report this wiki page